Kategóriák
Otthon és kert
Szűrés

Karácsony

A karácsony egyik legszebb és örömtelibb pillanata, amikor otthonunkat karácsonyi dekorációval és karácsonyi fényekkel tesszük még meghittebbé. Természetesen a karácsonyfa alól - legyen az akár egy gyönyörű műfenyő -  a karácsonyi ajándékok sem hiányozhatnak, főleg a gyerekek legnagyobb örömére. Nálunk megtalálsz mindent, ami egy igazán meghitt és tökéletes karácsonyozáshoz szükséged lehet, legyen szó műfenyőről, karácsonyi ajtó-, asztal- vagy ablakdíszekről, avagy a kültéri karácsonyi világításról.

 

Legfontosabb karácsonyi dekorációk, amelyek nem hiányozhatnak otthonodból!

Karácsonyfa - Műfenyő

Talán mondani sem kell, hogy egy karácsony karácsonyfa nélkül olyan, mint egy kert virágok nélkül. A karácsonyi hangulat legfontosabb alap kiegészítője, amely hagyománya egészen a 16. századig nyúlik vissza. Manapság az igazi fenyőfákat felváltották a műfenyők, amelyeket legtöbb esetben már megkülönböztetni is nehéz a valóditól, valamint hosszú távon a pénztárcádat és az idődet is megkíméli. De természetesen az igazi karácsony fának is meg van a varázsa, amikor a karácsonyfa talpba bele kell faragni a fát, bár ennek kiküszöbölésére már kaphatók állítható vastagságú karácsonyfa talpak, amelyek időt spórolnak fa állítás közben.

Karácsonyi díszek - Karácsonyfa díszek

Mit ér egy karácsony díszítések nélkül? Sok otthonban elhangzott már ez a költői kérdés. Ahogyan elkezdünk készülődni a karácsonyra az advent időszakában egy gyönyörű gyertyákkal egyedien feldíszített adventi koszorúval, úgy jár át minket először a zord télben a karácsony meghittsége és melegsége. Otthonunkat feldíszíthetjük szebbnél szebb karácsonyi asztali díszekkel, karácsonyi ablak díszekkel avagy a vendégek fogadására egy bejárati ajtóra akasztható karácsonyi ajtódísszel is készülhetünk. Nem maradhatnak el a karácsonyi manók sem, avagy az utóbbi időben sláger díszítésnek számító grincs fa sem. A karácsonyfa díszek megannyi színben és formában tudják csodássá varázsolni karácsonyfánkat, akár egy-egy darab egyedi karácsonyfa dísszel feldobhatjuk díszítésünket, avagy ajándékba is adhatjuk családunknak, szeretteinknek. A karácsonyfa koronája a csúcsdísz amelynek felrakása sokszor akrobatikus mutatványokat igényel, amennyiben karácsonyfánk magassága otthonunk mennyezetét súrolja. A karácsonyfa gömbök már-már elengedhetetlen kiegészítői a díszítésnek, ennek színei meghatározóak a karácsonyfa színvilágának kiválasztásában. Viszont otthonunkat nem csak belül, hanem kívűl is díszíthetjük különböző kültéri karácsonyi dekorációkkal, amelyekre manapság már rengeteg lehetőség adott.

Karácsonyfa világítás - Kültéri karácsonyi fények

Karácsonyi fények lehetőségei ma már kimeríthetetlenek, akár színekben avagy effektusokban. De nem másodlagos kérdés az sem, hogy ezek a fények mennyi energiát fogyasztanak, legyen szó beltéri vagy kültéri díszvilágításról. A karácsonyi fényfűzérek manapság led-es technológiával működnek, ami így jóval költséghatékonyabbá teszi őket, mint régebbi társaikat. A ledes fényfűzérek, világítások különböző mozgó beállításokra is képesek, de ezeket jellemzően kültéri világításhoz használjuk. A kültéri karácsonyi világításnál mindig figyeljünk arra, hogy a felhasználni kívánt világítás IP védelemmel legyen ellátva, mivel a téli időszakban jelentős csapadékot kaphatnak ezen termékek.