Kategóriák
Otthon és kert
Szűrés

Bútorok

 

A bútorok az otthonok elengedhetetlen részei, melyek segítenek rendezetté tenni a helyiségeket, valamint megfelelően kényelmes és funkcionalitást biztosítanak a mindennapi élethez. Manapság a bútorok széles választéka áll rendelkezésünkre, a hagyományos és klasszikus stílustól kezdve egészen az átlátszó, modern dizájnú darabokig.

A bútorokat általában különböző kategóriákba soroljuk, hogy könnyebben megtaláljuk a megfelelőt az adott helyiségbe. Ezek a kategóriák többnyire megegyeznek az egyes helyiségekkel, de természetesen ezek csak iránymutatók, és nem szigorú szabályok. Nézzük meg tehát a leggyakoribb bútor kategóriák néhány alkategóriáját.

Nappali bútorok:
Ebbe a kategóriába sorolhatjuk a kanapékat, ülésgarnitúrákat, foteleket és dohányzóasztalokat. Az alkategóriák között találhatunk különféle méretű és formájú kanapékat, sarokülő garnitúrákat, illetve térelválasztóként használható asztalokat is. A nappali bútorok megfelelő választása elengedhetetlen a kellemes és kényelmes otthoni pihenéshez és szórakozáshoz.

Hálószoba bútorok:
Ide tartoznak az ágyak, matracok, éjjeliszekrények és ruhásszekrények. Az ágyak és matracok különböző méretben és kényelmi szinttel érhetőek el, léteznek egyszemélyesek és duplaágyak, merev és rugalmas matracok, valamint rugós és tömör ágyrácsok. Az éjjeliszekrények és ruhásszekrények lehetővé teszik a ruhák és kiegészítők rendezett tárolását és könnyű elérhetőségét.

Fürdőszobai bútorok:
A fürdőszobai bútorok közé tartoznak a mosdók, WC-k, zuhanykabinok és tárolók. Ezek a bútorok kiváló minőségű anyagokból készülnek, amelyek ellenállnak a nedvességnek és a vízkőnek. Az alkategóriák között megtalálhatók a falra szerelhető mosdótálak és zuhanykabinok, valamint a beépített vagy álló wc-k és zuhanyzó tálcák.

Konyhabútorok:
A konyhabútorok a konyhai munkalapokat, szekrényeket és egyéb tárolókat tartalmazzák. Ezek a bútorok praktikusak és stílusosak egyaránt. Az alkategóriák között találhatunk kis méretű konyhaszigeteket vagy nagyobb, beépíthető mosogató tálcával ellátott konyhaszekrényeket.

Könyves bútorok:
Ezek a bútorok különféle könyvek és egyéb tárgyak tárolására szolgálnak. A könyvespolcok és könyvszekrények a gyűjteményünk függvényében különböző méretben és anyagban kaphatók. Az alkategóriák között találhatunk állványokat, padlón vagy falon rögzített darabokat.

Iroda bútorok:
Az irodai bútorok között különféle asztalok és székek találhatók, amelyek segítenek kényelmes munkakörnyezetet biztosítani. Az irodai bútorok megválasztása fontos szempont lehet a hatékony munkavégzés szempontjából. Alkategóriaként megtalálhatók az állítható asztalok, forgószékek, valamint különféle tárolószekrények és polcok.

Ezek csak néhány példa a bútorok általános kategóriáira és alkategóriáira. Az egyedi igények és elképzelések alapján természetesen sokféle variációban lehet bútorokat kiválasztani. A bútorok nem csak praktikusak, de a megfelelő stílus és kivitel kiválasztásával a helyiség egyediségét és harmóniáját is kifejezhetjük.