Kategóriák
Otthon és kert
Szűrés
Ár (Ft)
7 290 Ft - 121 190 Ft
Szállítás
Szín
Méret
Termék státusza

Műfenyők

432termék120
432termék120

Műfenyő vagy élő? – hangzik el évről évre az egyre többet ismételt kérdés minden családban karácsony közeledtével. 

Sokan el sem tudják képzelni az ünnepet fenyőillat nélkül, de nem feltétlen kell emiatt minden évben kivágni egy fát!

Egyes termékeinkhez ajándék fenyő illatosítót bíztosítunk, hogy a karácsony meghitt illata egy műfenyő alatt se vesszen oda.

Nézd meg ajánlatainkat és oldd meg a karácsonyfa vásárlást hosszú évekre előre!

Így válassz tökéletes műfenyőt!

Ma már sok helyen vásárolhatsz műfenyőt, így még nehezebb megtalálnod a legjobb fát. Ez az útmutató segít, hogy biztosan a számodra megfelelő fenyőt válaszd.

Mielőtt műkarácsonyfát vásárolsz, el kell döntened, hol szeretnéd felállítani a karácsonyfád:

  • Melyik szobában lesz a fa?
  • A nappaliban vagy esetleg egy kisebb helyiségbe tervezed a karácsonyfát?
  • A sarokba kerül, vagy központi helyet kap?
  • Ablak vagy fal előtt lesz a helye?
  1. Találd meg az igazi műfenyőt!

Ha meghatároztad, hogy pontosan hova kerül a műfenyő, jó, ha leméred a kiszemelt helyet, hogy milyen széles fát választhatsz. A magasságról se felejtkezz meg!

Ha ez megvan, akkor a fa legfontosabb paramétereit már tudod. Ha azt szeretnéd, hogy plafonig érő fád legyen, akkor is érdemes egy 20-30 cm-rel kisebbet választanod mint a teljes magasság, hiszen nem mutat jól, ha a fa épp a plafonig ér. És így biztosan lesz hely a csúcsdísznek is.

Például, ha egy szabványos 2,7 méter belmagasságú lakásban laksz és szinte plafonig érő fát szeretnél, akkor egy 210 cm-es műfenyő a legjobb választás. Ez lehetővé teszi, hogy legyen egy kis játéktér, kényelmesen elférjen a csúcsdísz és a szoba ne legyen túlzsúfolt.

A fa szélessége is legalább olyan fontos, mint a magassága. Ha kicsi a helyiség, akkor egy nagyon terebélyes műfenyő agyonnyomja a teret, optikailag zsugorítja azt.

Egy igazán terebélyes fát csak nagyobb térbe ajánlunk, így lesz igazán dísze lesz a lakásodnak.

A keskeny fák a sarokba vagy kis alapterületű helyiségbe illenek igazán.

Az szélesebb fák egy nagyobb tér középpontjában látványosak.

  1. Mennyi ideig szeretnéd a műfenyőt használni?

A műfenyő egyik legnagyobb előnye, hogy nem kell évről-évre foglalkodnod a fenyőfa kiválasztásával, cipelésével, faragásával.

Ha csak egy-két-három évre akarsz fát választani, akkor egy átlagos minőségű műfenyő is jó választás, ha hosszú távra (5+ év) tervezel, akkor érdemes egy prémium minőségű karácsonyfát vásárolnod.

A fa minőségét legkönnyebben az árával tudod meghatározni. Az alacsonyabb árú fákat 4-5, míg a magasabb értékű műfenyőinket 10 év feletti élettartamra készítjük. Egy exkluzív minőségű fa 10+ évig lesz otthonod dísze, így ezek ára is hamar megtérül.

A színvonal egyik legfontosabb fokmérője az ágak száma.

  1. Ismerd meg a különböző levéltípusokat!

Hogyan néz ki a műfenyő levele? Legtöbben ez alapján döntenek! Alapvetően 4-féle műfenyőt találsz az üzletekben:

  • 2D
  • 3D

Fontos! Bármilyen fa is tetszik meg, ha interneten vásárolsz, akkor zoomolj, közelíts rá a képre, hogy jól lásd a fenyő levelének a típusát, a fa részleteit, a minőségét.

2D levéltípus

A műfenyőket négy csoportba soroljuk, a 2D elnevezést azokra a műfenyőkre alkalmazzuk, amelynek tűlevelei két dimenziósak, leginkább kis lapocskákra hasonlítanak. Ezek a fák az olcsóbb árkategóriába tartoznak.

3D levéltípus

Gondolj egy élő fenyőre! A levelei kis háromszög keresztmetszetűek, ezt a természet által létrehozott formát másolja le a 3D tűlevél. A 3 dimenziós levélkonstrukciójú műfenyők élethűbbek, dekoratívabbak 2 dimenziós társaiknál.